Haberler

  • 04 Mayıs 2016

Tarih ve Tarihçi Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Tarih Kulübü tarafından, Edebiyat Fakültesi Ek Binası Konferans Salonu’nda Tarih ve Tarihçi Konulu konferans düzenlendi.
Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı programa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Konferansta tarihçilerden bahseden Prof. Dr. Koçak, “tarihçilerin bildiği şeylerin hepsi sorgulamaya ve araştırmaya açıktır. Çünkü geçmiş yıllardan günümüze aktarılan kaynaklar oldukça kısıtlıdır ve doğru olup olmadığını anlamamız imkânsızdır. Yazarlar kitapları yazıyorlar veya birileri not tutuyor, böylece günümüze aktırılıyor. Peki, o kişilerin yazdıklarının doğruluğuna nasıl inanacağız? Belki bir yerde kopukluk oldu, belki bir olayı yanlış yorumladı yada bir olayda resmi kayıtlarda karışıklık ve yanlışlıklar oldu. Bunun için tarihçinin bildiği şeyler tartışmaya açıktır. Bir tarihçi daima okumaya ve araştırmaya muhtaçtır” dedi.
 

04

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B