• 04 Mayıs 2016

Vali Alim Barut'un Eşi Miyase Barut'tan Yeni Doğum Yapan Annelere Ziyaret

3. Sivas Ebelik Sempozyumu kapsamında Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Vali Alim Barut’un eşi Miyase Barut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Semra Özçelik ve öğretim üyeleri, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Servisi’ne geçerek yeni doğum yapan anneleri ve bebeklerini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Miyase Barut,  bu tarz etkinliklerin çok faydalı olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Duran Aksoy ise, kadınların, doğum zamanında en büyük yardımcılarının ebeler olduğunu ifade ederek, “biz etkinliklerimizi özenle yaparak ebeliğin doğum aşamasındaki etkin rolünü göstermiş oluyoruz” dedi.