Haberler

  • 02 Mayıs 2016

Mezuniyet Sonrası İş Arama Yöntemleri Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu tarafından Mezuniyet Sonrası İş Arama Yöntemleri adlı konferans düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi İlhan Çelebi, Bayram Gül, öğretim elamanları ve öğrenciler katıldı.
 
Sivas Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü’nün verdiği konferans öncesinde mini bir konsere yer verildi. 
 
Açılış konuşmalarının ardından konferansta öğrencilere mesleki bilgilerini aktararak sözlerine başlayan Dağüstü, geleceğin dünyasını öğrencilerin oluşturacağını söyleyerek, iş arama sürecinin uzun soluklu bir süreç olduğunu ifade etti. Öğrencilerin mezun olduktan sonra iş arama endişesi içine girdiklerini söyleyen Dağüstü, “sizleri mesleğini doğru seçen bireyler olarak görüyorum. Yanlış meslek seçerseniz iş veriminiz düşer ve sağlıklı, huzurlu bir ortamda çalışamazsınız. Doğru araçları kullanarak sabır ve planlı bir şekilde motivasyona bağlı meslek arayışı içinde olmalısınız. Hayatın kendisi bir plandır ve planlı hareket etmeniz gerekir. Hayat sandığımız kadar kolay değildir, iş hayatını kolaylaştırmak sizin elinizdedir. İşinizi severek yaparsanız daha başarılı olursunuz. Kendi özelliğinizi ve tecrübelerinizi iyi bilin.” ifadelerine yer verdi.  
 
Konfernasta ayrıca öğrencilere iş arama yöntemleri skeçler eşliğinde anlatıldı.  
 
Konferansın ardından CMYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şengönül adına Müdür Yardımcısı İlhan Çelebi, konuşmacı Dağüstü’ne teşekkür belgesi takdim etti. 
 

02

Mayıs

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B