• 26 Nisan 2016

Tasarım Fikri Workshop & Sunum Eğitim Fakültesi'nde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi An Bilim Dalı tarafından Tasarım Fikri  Workshop & Sunum Tasarım adlı seminer gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Sevgi Arı’nın yürüttüğü üç gün süren workshop boyunca Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Ak’ın koordinatörlüğünde grafik tasarımı dersi öğrencileri,  ‘tasarım sanat gibi çizgi ile başlar. Çizginin tek bir tanımı olabilir mi? Çizgi tek bir tanımla sınırlandırılabilir mi?’ çalışması kapsamında öğrenciler bu soruların yanıtlarını bulmaya, kendi çizgilerini / çizgi tanımlarını farklı tekniklerle görselleştirmeye çalıştı. Etkinlik, Araştırma Görevlisi Sevgi Arı’nın tasarımlarını  workshop sonucunda çıkan işlerin izleyicilerle paylaşılmasıyla sona erdi.