Haberler

  • 25 Nisan 2016

Geri Dönüşümün Önemine Değinildi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Çevre Kulübü öğrencileri tarafından “Geri Dönüşümün Önemi” konulu konferans ve ardından Fidan Dikim Töreni düzenlendi. 
 
Mühendislik Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleşen programa Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Değirmenci, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nazmi Otlu,  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Belediye Başkan Yardımcısı M. Muaz Uzun’un konuşmacı olarak katıldığı konferansta konuşan Dekan V. Prof. Dr. Cebeci, hızlı tüketen bir toplum olarak çevre ve insan sağlığının önemli olduğuna dikkat çekti ve geri dönüşümün faydaları konusunda bilgiler verdi. Çevreye atılan bazı atıkların çevre ve insan sağlığına yüzyıllar boyunca etki ettiğini dile getiren Dekan V. Prof. Dr. Cebeci, öğrencilere bu konuda duyarlı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, tüm insanlığın ve canlıların yaşadığı dünyamızı ne kadar koruyabiliyoruz? Diyerek, “bize emanet bırakılan, bizimde emanet olarak çocuklarımıza bırakacağımız dünyayı ne kadar koruyabiliyoruz? Ormanların arasından otobanlar geçiriyoruz. Ormanda yaşayan bütün canlıların düzenini bozuyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, dikkatsizliğimiz sonucunda onlara arabamızla çarpıyoruz, ölmelerine veya sakat kalmalarına neden oluyoruz. Orantısız, düzensiz bir şekilde sanayileşiyoruz, küresel ısınmaya neden oluyoruz. Doğamıza yeterince sahip çıkamıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Konferansın ardından merhum Yrd. Doç. Dr. Ergun Pehlivan adına oluşturulan hatıra ormanın da fidanlar toprakla buluşturuldu. 
 

25

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B