• 22 Nisan 2016

Travma ve Travmaya Verilen Tepkiler Konulu Konferans Düzenlendi

Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Araştırma Görevlisi Emrah Keser’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansta travmatik yaşam olayları ve insanların bu olaylar karşısında yaşadıkları psikolojik zorlukları anlatan Araştırma Görevlisi Emrah Keser, travmatik yaşam olaylarının yaygınlığından da söz etti. Özellikle ülkemizdeki çatışma ortamı, bireysel silahlanma, aile içi şiddet, çocuk ihmal-istismarı ve doğal afetler gibi çok sayıda travmatik olayın insanları etkilediğini belirten Emrah Keser, travmatik olaylardan etkilenen insanların bir kısmında olayın etkilerinin zamanla geçmeyebildiğini ve ciddi anlamda işlevsellik kaybına yol açabildiğini vurguladı. Keser ayrıca konferansın sonunda, travmatik yaşam olaylarına maruz kalan insanlara nasıl yaklaşmak gerektiğine dair bazı önerilerde bulundu.

Nisan