Haberler

  • 21 Nisan 2016

Görme Engellilerde Spor Başlıklı Söyleşi Düzenlendi

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından Yüksekokul Konferans Salonu’nda “Görme Engellilerde Spor” başlıklı söyleşi düzenlendi. 
 
Söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fahrettin Sağlam, Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren BESYO Müdürü Doç. Dr. Kangalgil, sporda her insanın başarılı olabileceğini vurgulayarak, “okulumuzda engelli öğrencilerimiz spor konusunda oldukça başarılı olmuşlardır. Biz her zaman bu kardeşlerimizi teşvik edeceğiz ve elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, engelliler için spor ülkemizde çok sonradan yayılmaya başlamıştır diyerek, “ülkemizde ki engellilerimiz spor faaliyetlerine diğer ülkelere nazaran oldukça geç katılmıştır. Bu konuda ülkemizin 20 yıllık bir geçmişi yok. Buna rağmen birçok konuda başarılarımız vardır. Bizim hedefimiz artık Avrupa değil dünyadır. Çünkü bizim katılamadığımız tek spor branşı yüzme sporudur ve inşallah 2020’de bu spor branşında da katılımcılarımız olacaktır. Grekli sponsorları bulmakta zorluk çekiyoruz, henüz sponsor olacak büyük bir firma bulamadık. Bu konuda da iş adamlarımızın,  bürokratlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi.
 
Söyleşinin ardından çetin öğrencilerin sorularını cevapladı.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, program sonunda yaptığı konuşmasında  programı düzenleyenlere teşekkür ederek, söyleşiden oldukça memnun kaldığını ifade etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, “yüksekokulun kurucu müdürü olarak engelli öğrencilerimizin sporla ilgilenmesinde büyük bir memnuniyet duydum. Bu konuda çalışma yapanlara, yüksekokulu müdürümüze, hocalarımıza, azimle çalışan öğrencilerimize ve federasyon başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek Başkan Abdullah Çetin’e plaket takdim etti. 
 
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin’den Rektörümüze Ziyaret
 
Üniversitemiz Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen Görme Engellilerde Spor adlı söyleşiye konuşmacı olarak katılan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.
 
BESYO Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil, Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, BESYO Öğretim Görevlisi Öğretim Görevlisi Ertürk Yamen’in de katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin’le karşılıklı sohbet ederek görüş alışverişinde bulundu. 
 
Federasyon Başkanı Abdullah Çetin ve Sefa Gülbil, Rektör Prof. Dr. Kocacık’a etkinliklere verdikleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti. 
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık ise Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapılan tüm etkinliklere kapılarının açık olduğunu söyleyerek, Abdullah Çetin,  Sefa Gülbil ve BESYO Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil’e teşekkür etti. 
 

21

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B