Haberler

  • 21 Nisan 2016

Geleceğimi Güvenle Planlıyorum Başlıklı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi tarafından Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi 2 kapsamında “Geleceğimi Güvenle Planlıyorum” başlıklı konferans düzenledi. 
 
Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, İl Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Mustafa Kayış, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan SGK İl Müdürü Kayış, kayıt altında çalışmanın oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “devlet, kayıtsız çalışan insanlar yüzünden büyük zararlara uğruyor. Bizim en büyük sıkıntımız budur. Bunun bilincini halkımızda kısmen oluşturduk. Devletin kaybı önceki yıllara göre büyük ölçüde azalmıştır” dedi.
 
Programa konuşmacı olarak katılan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kamil Orhan, öğrencilerimiz geleceğe kaygı ile bakıyor diyerek, “gençlerimiz kaygılı fakat kaygılı olmalarına rağmen hala planlı programlı yaşamıyorlar, kendilerine hedef koymuyorlar veya hedeflerine ulaşmak için yeterince çalışmıyorlar. Şu bir gerçek ki çabalayan, çalışan, insan hedefine ya doğrudan ulaşır, yada dolaylı yollardan ulaşarak, hedefini mutlaka gerçekleştirir. Gençlerimizin en önemli eksiği budur. Büyük uğraşlarla, büyük fedakârlıklarla 4 - 5 yıl okuyarak fakültelerden mezun oluyor fakat olması gerektiği yere ulaşamıyor. Çoğunlukla daha alt kademelerde çalışıp orada takılı kalıyorlar. Bunun tek sebebi plansız, programsız yaşamamızdır. Daha dikkatli, biraz daha disiplinli olmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 
 

21

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B