Haberler

  • 20 Nisan 2016

Ecdada Selam 2 Konulu Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü tarafından  “Ecdada Selam 2” konulu etkinlik düzenlendi. 
 
Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Arslan, Sivas Gazileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, atalarımızla büyük gurur duymamız gerektiğini vurgulayarak, “bizler atalarımız gibi çalışkan, azimli ve imanlı olmamız gerekmektedir. Bunu gençlerimize anlatmak için program düzenleyen, katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Şiir dinletisi için sahneye çıkan serdar Tuncer, Osmanlının günümüzde çok yanlış anlatıldığını ifade ederek, “Osmanlıyı seven kişi Cumhuriyeti sevmez, Cumhuriyeti seven Osmanlıyı sevmez algısı oluşmuştur. Fakat kimse unutmasın ki her iki rejimde de Türkler vardır. Hiç kimse ne ecdadımıza,  nede atalarımıza dil uzatma teşebbüsünde bulunmasın. Gençlerimiz artık bilinçlensin. Kendi Türk dilini kullansın, yozlaşmaktan deforme olmaktan kaçınsın.” dedi.
 
Konuşmasının ardından Şair Serdar Tuncer, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’e ait şiirler okudu.
 
Şiir dinletisinin ardından programa katılanlar,  mehteran takımı ve atlı birlikler eşliğinde Ana Nizamiye’ye kadar yürüdü.
 
Etkinlikte Ana Nizamiye arkasında bulunan arazide atlı okçuluk gösterisi, cirit gösterilerine yer verildi. 
 

 

20

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B