Haberler

  • 19 Nisan 2016

Uyuşturucuya Hayır Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından Merkezi Amfi’de “Uyuşturucuya Hayır” konulu konferans düzenlendi. Oyuncu Mehmet Aslan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Programın açılış konuşmasında uyuşturucu yaşının gittikçe düştüğünü ifade eden Doç. Dr. Kangalgil, “uyuşturucu bağımlılığı bizimle bire bir ilgili olan konulardan biridir. Çünkü gençlerimizi ne kadar spora yönlendirirsek,  kötü alışkanlıklardan o kadar uzak tutarız. Bu durum karşısında gençlerimizi bilinçlendirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Daha sonra konferansını gerçekleştiren Mehmet Aslan, yapmış oldukları projeler hakkında bilgiler vererek, “şimdiye kadar gençlerimizi bilinçlendirmenin yanı sıra yüzlerce gencimizin de hayatını kurtardık. Uyuşturucu konusunda çeşitli projeler ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Dünyada uyuşturucunun en hızlı yayıldığı ülkelerden biriyiz. Maalesef ilgisizlik, sevgi eksikliği, ihmal edilmek gibi sebepler dolayısıyla gençlerimiz bu illete bulaşabilmektedirler. Uyuşturucu insan iradesinin yenebileceği bir durum değildir. Bu bataklığa düşmüş insanları benimseyerek kurtarmamız gerekmektedir. Bu sayede hem genç nüfusumuzun sağlığını koruyacağız, hemde uyuşturucu nedeniyle gerçekleşen intihar vakalarının önüne geçmiş olacağız. Dünya üzerinde uyuşturucunun da sahtesini yapan ilk ülke maalesef biziz. Bu sahte uyuşturucular çok daha fazla zararlı olup,  insanların engelli kalmasına sebep olabilmektedir” şeklinde konuştu.
 
Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk vermiş olduğu faydalı bilgilerden dolayı oyuncu Aslan’a teşekkür ederek, günün anısına  plaket takdim etti. 
 

19

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B