Haberler

  • 18 Nisan 2016

Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Projelerini Sergiledi

Sivas Kültür Müdürlüğü tarafından yarı açık cezaevi bölgesine yapılması planlanan Etnografya Müzesi için Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3.Sınıf öğrencileri çizdikleri projeleri Jüri üyelerine sundu.
 
Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı’nın organizesinde gerçekleşen proje sunumlarına proje jürisi olarak,  Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Mimarlık Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgen, Sivas Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce katıldı. 
 
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanları da izleyici olarak katıldığı sunumda öğrenciler jüri özel değerlendirmesi için yaptıkları projeler hakkında jüri üyelerine detaylı bilgi verdiler.
 
Jüri üyeleri,  öğrencilerin hazırladıkları müze projelerine ek olarak mevcut tarihi binayla olan uyumu hakkında kritik önerilerde bulundular. Özellikle tarihi yapı ve yeni yapılan müze binasının mekânsal ilişkilerini değerlendiren jüri, aynı zamanda kent hafızasında yer bulan tarihi binanın önemine vurgu yaparak, projenin yapıldığı çevreye ilişkin alınacak kararlara dikkat çektiler. Başkan Aydın,  belediye ve üniversite işbirliğinin önemine vurgu yaparak, kentin problemlerine ilişkin üretecekleri projelerde Mimarlık Bölümü’nün üretken olması gerektiğini vurgulayarak, yaptıkları çalışmalardan dolayı öğrencileri tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.
 
 
 

18

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B