Haberler

  • 18 Nisan 2016

" Tevhid ve Vahdet " Gelin Birlik Olalım Adlı Program Düzenlendi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından, “Tevhid ve Vahdet Gelin birlik Olalım”  başlıklı konferans düzenlendi. 
 
Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırma'nın konuşmacı olduğu İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 
 
Programın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan, Peygamber Efendimizin doğumuyla insanların refaha kavuştuğunu ifade ederek, “Resulullah’ın doğumu, Arap Yarım Adasında'ki zulmün ve adaletsizliğin sona ermesine sebep olmuştur. O büyük insan,  adaleti ve merhametiyle ön plana çıkmıştır. İnşallah bu zor zamanlarımız onun şefaatiyle düzelecektir” şeklinde konuştu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatını doğumundan itibaren anlatmaya başlayarak, “gençlerimize efendimizin yaşamını tam ve doğru anlamıyla öğretmemiz ve yaşatmamız gerekir. Hz. Muhammed bizim örnek alacağımız en önemli kişidir. O, yaşayan Kur’an dır. Peygamberimiz yaşadığı zaman boyunca kimsenin hakkını yememiş, kimseye zulüm etmemiş, kimseye ihanet etmemiştir ve bunun için düşmanlarının bile güvenini ve saygısını kazanmıştır” iadelerine yer verdi.
 
Konferansta İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Taraşçı’nın önderliğinde yapılan Tasavvuf Musikisi dinletisine de yer verildi. 
 
Prof. Dr. Ağırman’dan Rektörümüze Ziyaret
 
"Tevhid ve Vahdet" Gelin Birlik Olalım konulu konferansını vermek üzere Üniversitemize gelen Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti. 
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan ve fakülte öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, konuşmacı Prof. Dr. Ağırman’a konferansından dolayı teşekkür ederek, sohbet ettiler.
 
Cumhuriyet Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Ağırman'da, Rektör Prof. Dr. Kocacık, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan ve öğretim üyelerine teşekkür etti. 
 

 

18

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B