• 18 Nisan 2016

Gürcistan'ın U17 Ragbi Takımı İle Üniversitemiz Ragbi Takımı Karşı Karşıya Geldi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından çim sahada Cumhuriyet Üniversitesi Kartalları R.F.C Ragbi Takımı ile Gürcistan R.C. Kharebi U-17 takımları arasında hazırlık maçı oynandı.

Maçtan önce açıklama yapan CÜ Kartalları Ragbi Antrenörü Emil Aliyev, “bu maçtaki amacımız tamamen dostluk ve yetenek geliştirmektir. İki takımında skor ile ilgili bir beklentisi yok. Biz Sivas’ta  tek ragbi takımı olarak bu spor branşını  Sivas’a ve Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Bize her konuda destek olan Üniversitemiz yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Gürcistan’ın U17 Ragbi Takımı Antrenörü Levan Mgeledza,  ragbi sporunu yaymak ve geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Biz CÜ Kartalları Takımı’nın gelişmesi ve çok daha iyi yerlere gelebilmesi için çabalayacağız” dedi.