• 14 Nisan 2016

Dizi Oyuncusu Alper Türedi Üniversitemizde Söyleşiye Katıldı

Üniversitemiz Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Alper Türedi ile “Bir Dileğim Var” başlıklı söyleşi düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, fakülte öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

2002 yılında kızı İrem’i lösemi hastalığından kaybeden Alper Türedi, sosyal medya üzerinde lösemiler için  “Bir Dileğim Var” adlı bir grup kurarak lösemi hastası insanların dilekleri gerçekleştirmek için çaba gösterdiğini ifade ederek, “bu hastalık genellikle çocuklarda görülmektedir. Bu yüzden çocukların dileklerini kayıt altına alıyor,  yavrularımızın dileklerini gerçekleştirmek isteyen hayırseverler arasında bir köprü görevi yapıyoruz. Çeşitli iftiralara maruz kalmamak için nakit parayı kesinlikle kabul etmiyoruz ve hediyelerin yerine ulaştığını göstermek için video çekiyoruz. Bizim amacımız sadece dilekleri gerçekleştirmek değil, bu hastalığı insanların aklına sokmak ve bilinçlendirmektir” diyerek bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları ve 2015 yılının en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü kazandıklarını ifade etti.

Nisan