Haberler

  • 13 Nisan 2016

Diriliş Ertuğrul'un Yapımcısı Üniversitemizde Konferans Verdi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Şiir Edebiyat ve Tarih Topluluğu tarafından “Yeni Bir Dirilişe Bismillah - İnsanın Sırrı” konulu konferans düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Başsavcı Murat İrcal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Kredi Yurtlar İl Müdürü Erdoğan Tunç, Bilim Sanayi İl Müdürü Tanzer Erdem, Sivas Eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
 
Diriliş ve Yunus Emre dizilerinin yapımcısı aynı zamanda 25. dönem Kayseri Milletvekili Operatör Dr. Kemal Tekden’in verdiği konferans ilk olarak Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Programda gerçekleşen Türk dövüş sanatı Sayokan gösterisinin ardından Dr. Kemal Tekden, günümüzde insanların kendini çok büyük ve yüce varlıklar olduğunu sandıklarını ifade ederek, “bizlerin büyük olarak gördüğü güneş bile evrende çok küçük bir yer kaplıyor. Uçaktan bakıldığında bile görülmeyen insan,  kendini çok büyük görüyor. Akılsız olarak gördüğümüz hayvanların bile duyu organları bizden daha gelişmiştir” şeklinde konuştu.
 
Tekden konferans sonunda öğrencilerin ve davetlilerin sorularını yanıtladı.
 
Dr. Tekden’den Rektörümüze Ziyaret
 
Yeni Bir Dirilişe Bismillah - İnsanın Sırrı konulu konferansa katılmak üzere Üniversitemize gelen Diriliş ve Yunus Emre dizilerinin yapımcısı Dr. Kemal Tekden, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti. 
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli’nin de hazır bulunduğu ziyarette Dr. Tekden, Rektör Prof. Dr. Kocacık ve beraberindekilerle sohbet ederek Üniversitemiz ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Rektör Kocacık ziyarete Üniversitemiz çalışmaları hakkında Tekden’e bilgiler verdi.
 
Cumhuriyet Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Dr. Tekden Sivas ve Üniversitemizin Türkiye’nin köklü şehirleri ve üniversiteleri arasında olduğunu söyleyerek Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. 
 
 
 
 
 
 
 

13

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B