Haberler

  • 09 Nisan 2016

Hasta Epilepsi Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı tarafından ‘Hasta Epilepsi Toplantısı’ düzenlendi.

 

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Baro Başkanı Hakan Bahadır, Toplantı Koordinatörü Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, öğretim üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Burhaneddin Çiğdem,  Doç. Dr. Önder Kavakçı,  sağlık çalışanları ve davetliler, hasta yakınları ve hastalar  katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Baro Başkanı Hakan Bahadır, hastalığın mesleki yönü konusunda katılımcılara bilgiler vererek, programın verimli geçmesi temennisinde bulundu. 
 
Toplantının Moderatörlüğünü gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, Epilepsi hastalığının 2400 yıldan beri bilinen bir hastalık olduğunu söyleyerek, “hastalık yüzyıllar geçtikçe kanısı - tedavisi değişmekte olup, günümüzde dahi yanlış kanı ve tedavi ve dolayısıyla yanlış  tedavilerle sonuçlanabiliyor. Gerek tıbbi, gerekse psikiyatri, sosyal ve hukuki sorunlar olsun,  bu konularda sizleri bilinçlendirmek için değerli katılımcılarla toplantıyı organize ettik. Hastalığın görünmez sıklığı çalışmaları Üniversitemizde Nöroloji Bölümünde yapılmıştır. Hem şehir merkezi, hemde kırsal kesimde binde sekiz -  %1 hastalığın görünme sıklığı vardır.  Hastalığı tedavi ve takip yönünden hastalarımızın çekinmeden, korkmadan, kendilerini izole bir yaşama mahkum etmeden,  rahatlıkla kendini ifade edebileceği bir duruma getirmemiz gerekiyor. Onun için bu toplantıların önemi ve sizlerin katılımı çok önemlidir” dedi.
 
Toplantı Hasta ve hasta yakınlarının yönelttiği sorularla devam etti. 
 
 

09

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B