Haberler

  • 08 Nisan 2016

III. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri Başladı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Kültür Merkezi’nde  3 ayrı salonda 6 oturumla başlayan ve 3 gün sürecek olan III. Uluslararası Güzel Sanatlar Bilimsel Araştırma Günleri başladı. 
 
Programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, GSF Dekanı Prof. Dr. M. Hilmi Bulut, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
 
Programda ilk olarak GSF Öğretim Görevlileri Türker Erol ve Derya Kıraç tarafından açılış konserine yer verildi. 
 
Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık,  etkinliğin oldukça zengin içeriğe sahip bir etkinlik olduğunu söyleyerek,  ”müzik eğitiminden resim eğitimine kadar bu geniş alanda 155 bildiri yapılacak olması bizleri mutlu ediyor. Bu güzelliklere vesile olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 
 
Dekan Prof. Dr. Hilmi Bulut ise konuşmasında bir toplumu barış ve birarada tutmanın temel yollarından en önemlilerinden birinin toplumun sanatsal gelişimi olduğunu söyledi. Dekan Prof. Dr. Bulut: “Bunu sağlamak için geleneksel sanat eserlerini korumak,  muhafaza etmek,  anlamak,  yenilikleri takip etmek, çağdaş eserler üretmek, sanatçılar yetiştirmek,  bilimsel yönünü ortaya çıkarmak ve sanat eğitimini ileri nesillere ortaya çıkarmak gerekir. Bu hedeflere ulaşmak için fakültemizin etkinliğinde yaklaşık 40 ressamın katıldığı karma sergi ve yaklaşık 155 konuşmacının katılacağı 155 bildiri bulunmaktadır.  Etkinliğimiz Müzik Eğitimi, Müzikoloji, Resim İşi Eğitimi,  Müzik Teknolojisi, Resim, Heykel, Grafik, Fotoğrafçılık, Türk El Sanatları, Sanat Tarihi, Halk Kültürü, Giyim- Kuşam,  Tekstil, Seramik, Mutfak Sanatları ve Sinemayı kapsayan geniş bir yelpazeden oluşmaktadır. Programa destek olan herkese teşekkür ederim” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Ana Salon, Mavi Salon ve Kırmızı Salon’da konuşmacılar hazırladıkları sunumlarını gerçekleştirdi. 
 

08

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B