Haberler

  • 08 Nisan 2016

Yeme Bozukluklarında 5N1K Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Psikoloji Kulübü tarafından Merkezi Amfi’de  “Yeme Bozukluklarında 5N 1K” başlıklı konferans düzenlendi. 
 
Dr. Psikolog Zehra Çakır’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Konferansta anoreksiya nevroza hastalığından bahseden Psikolog Çakır hastalığın evrelerinden bahsetti. Hastalığın ruhsal bir hastalık olduğunu ifade eden Çakır, “anoreksiya nevrazo, bir insanın kendini zayıf olduğu halde çok kilolu görmesi ve sürekli zayıflama isteğinde olmasıdır. Psikolojik bir rahatsızlıktır fakat etkileri nedeniyle çeşitli kas ve kemik hastalıklarında neden olmaktadır. En çok kadınlarda görülür. Ergenlik çağında veya yetişkinliği geçiş zamanında sıklıklar görülür.” Diyerek hastalığın sadece kişiyi değil ailesini de olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti.
 
Daha sonra Bulimia nevroza hastalığından bahseden Çakır, “bu hastalıkta farklı olarak ise, çok kısa bir süre içinde olabildiğinden daha fazla yiyecek yemesi ve bunun ardından kilo alma korkusuyla kusma ve ilaç gibi farklı yöntemlerle geri çıkarma eğiliminde olurlar. Bu hastalıkta kişinin yanı sıra ailesini de sıkıntıya sokar” şeklinde konuştu.
 

08

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B