Haberler

  • 08 Nisan 2016

Bölgesel Retrograd İntrarenal Cerrahi (RİRC) Kursu Düzenlendi

Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde konuya yönelik ileri tecrübesi olan eğitmen akademisyenler ile konuya ilgi duyan kişileri buluşturarak yerinde bu operasyonlara aktif katılımların sağlanmasının amaç edildiği, bu sayede kursiyerlerin farklı vakaları farklı kurs eğitmenlerinden görerek uygulamalı eğitime aktif katılım sağlandığı ‘Bölgesel Retrograd  İntrarenal Cerrahi (RİRC)’ kursu yoğun bir katılımla başladı.
 
RİRC’in son on yılda minimal invazif endoürolojik taş operasyonları içinde oldukça popüler olan ve ülkemizde deneyiminin artarak devam ettiği cerrahi olması itibariyle Türk Üroloji Akademisi, Türk Üroloji Derneği ve Endoüroloji Derneği çatısı altında düzenlenen kurs  8 Nisan 2016 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarı ile gerçekleştirildi.
 
Programda konuşan Üniversitemiz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Gökçen; yeni geliştirilen cihazlar sayesinde böbrek taşı ameliyatlarının vücutta yara açmadan yapıldığını ve hastaların 1-2 gün içinde taburcu olduklarını ifade ederek,  yapılan cerrahi operasyonla ilgili katılımcılara bilgiler verdiler. 
 
Programda daha sonra Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, ‘RİRC Endikasyon ve Kontraendikasyonlar’ – RİRC bugün nerede? Kılavuzlar bugün ne diyor? – Yrd. Doç. Dr. Kaan Gökçen, ‘Anomalili Böbreklerde RİRC, - ‘RİRC 2 cm üzerindeki taşlarda başarısı ve geleceği’ ile ilgili konuşmalarını yaptıktan sonra kursiyerler ile birlikte ameliyathaneye geçilerek canlı operasyonlar gerçekleştirildi. Ameliyathanede Başhekim ve Üroloji Ana bilim dalı başkanı Prof.Dr. Gökhan Gökçe ile Yrd. Doç. Dr. Kaan Gökçen tarafından tarafından ‘Böbrek alt sol taşında RİRC’, ‘Çocuk vakada RİRC’ ve Atnalı böbrekte taş olgusunda RİRC’ operasyonları katılımcılara bilgi verilerek başarı ile tamamlandı.
 
Ameliyat programının ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtılarak program  sona erdi. 
 
 
 

08

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B