Haberler

  • 08 Nisan 2016

Yök'te Jeoloji, Jeofizik ve Maden Mühendisliği Programları Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yer Bilimleri Programlarından, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği eğitiminin bütün yönlerinin görüşülmesi amacıyla ilgili programların Bölüm Başkanları ve bu bölümlerin bulunduğu Fakültelerin Dekanlarının katılımıyla Yükseköğretim Kurulu Konferans Salonu'nda bir toplantı gerçekleştirildi. 
 
Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal, Üniversitemizi temsilen Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar, Jeoloji Mühendisliği   Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yalçın, Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr.  Ünal Akdemir, Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr.  Funda Bilim katıldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal'ın moderatörlüğünde devam etti. 
 
Toplantıda öncelikle Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Maden Mühendisliği eğitimi ile ilgili olarak özellikle kontenjan, kalite, istihdam ve bu sorunların çözümlerine dair öneriler tartışılırken, sorunların çözümü için ilgili alanlardaki Dekan veya Bölüm Başkanlarından oluşan ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Tatar’ın da yer aldığı  "Yer Bilimleri Eğitimi Değerlendirme Komisyonu" oluşturulmasına ve bu Komisyonun 2 aylık bir çalışma sonrasında bir rapor hazırlayarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na sunmasına karar verildi. 
 

08

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B