Haberler

  • 06 Nisan 2016

Meme Kanserine Multidisipliner Yaklaşım

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Özel Medicana Hastanesi işbirliğinde Meme Kanserine Multidisipliner Yaklaşım adlı sempozyum düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Metin Bozkuş, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Semra Özçelik, Medicana Hastanesi Genel Müdürü H. Ozan Yaşar, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Müdürü Rahmiye Gültekin, öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. 
 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, sempozyumun güzel geçmesi temennisiyle sözlerine başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, kanserin dünyada hızla yayıldığını,  ölüm sayılarının da o oranda arttığını ifade ederek, “kanser hastalığı dünya genelinde birinci sırada yer alıyor. Kanser,  hekimler ve sağlık çalışanlarının önemli bir problemi haline geldi. Bu nedenle sağlık çalışanları olarak bu problemlerle uğraşmak gerekiyor. Kanseri yenmek adına gerek devlet,  gerek halk sağlığı çalışmalarıyla büyük bir gayret içindeyiz. Hastalarımızın kanseri yenmeleri dileğiyle kansersiz bir yaşam temenni ediyor, programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum”  dedi. 
 
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Yılmaz, kanserin hem dünyada hem Türkiye’de ciddi bir sağlık sorunu olma özelliğine sahip olduğunu vurgulayarak,  konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Örneğin meme kanseri kadın sağlığı yönünden önemli bir sağlık problemi.  Kadın için ciddi bir fizyolojik, psikolojik,  sosyal ve cinsel anlamda sorunlara neden olmaktadır.  Hem kanserin kendisi, hemde tedavi aşamaları sırasında ve bu dönemde çok fazla sorun yaşanmaktadır. Bu sempozyumda çoklu tedavilere cevap verebilmek için birçok yerden değerli hocalarımızı çağırdık. Sempozyuma katıldıkları için değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 
 
İl Sağlık Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise programda emeği geçenlere teşekkür ederek, kanserle mücadele konusunda yaptıkları çalışmalara değindi. 
 
Açılış konuşmaların ardından üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Yılmaz,  Medicana Hastanesi’nden Prof. Dr. Ayhan Koyuncu’nun sempozyum başkanlığını yaptığı programda Astrofizik Uzay Mühendisi Derin Uzay Bilim ve Teknoloji Laboratuarı Ar-Ge Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Saygan, Astrofizik Uzay Mühendisi Derin Uzay Bilim ve Teknoloji Laboratuarı Ar-Ge Grup Başkanı Merve Yılmaz,  ‘Yer Çekimsiz Ortamda İnsan Fizyolojisi,  Yeni Bir Yaklaşım -  Yerçekimsiz Ortamlar Kanser İçin Çözüm mü?’ konusunda bilgiler verirken, başkanlığını Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Semra Özçelik’in yaptığı sempozyumun  birinci panelinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, “Meme Kanseri Tarihçesi’, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Yılmaz, ‘Meme Kanserinde Risk Analizi ve Yönetimi, - Medicana Ankara Hastanesi Radyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Haldun Barış Diren, ‘Meme Kanseri Tanısında Radyoloji’konularında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Başkanlığını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Şen’in yaptığı panelin ikinci bölümünde ise Medicana İstanbul Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü’nden Dr. Mutlu Demiray, ‘Medikal Onkoloji’, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Züleyha Özcan, ‘Mastektomi Sonrası Roy Modeline Göre Bakım’, başkanlığını Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kelleci’nin yaptığı sempozyumun son bölümünde ise Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Kadın Sağlığı ve Doğum AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zahra Gölbaşı, ‘Meme Kanseri Sonrası Cinsellik’, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Doğan ise ‘Mastektomi Sonrası Lenfödem ve Önlem’ konularında katılımcılara bilgiler verdi. 

06

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B