Haberler

  • 05 Nisan 2016

Küreselleşme ve Yerelleşme Konulu Konferans Düzenlendi

 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Metin Bozkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Erdoğan Tunç, Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
İslam İşbirliği Örgütü Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aydın Nurhan konferansında ilk olarak öğrencilere yönelik olarak akademik ahlak konularını unutmamaları gerektiğini söyledi. Büyükelçi Aydın Nurhan konuşmasının devamında,  ‘günde 500 sayfa okuyanlarla yarışacaksanız. 21. yy. da en iyiler ve gerisi var,  günümüz dünyasında orta sınıf gün geçtikçe yok olmakta,  çünkü robotlar geliyor. Küreselleşmeye taraf da karşı da olsanız küreselleşme bir realitedir’ dedi.
 
Ekonomi yönünden küreselleşmede artık ülkelerarası fakirlik -  zenginlik tartışmasının olmadığını dile getiren Büyükelçi Aydın Nurhan, küreselleşmenin birçok yönüne ayrıntılı olarak değindi. Özellikle küreselleşmenin ekonomik boyutu üzerinde görüşlerini açıkladı. 
 
Büyükelçi Aydın’dan Rektörümüz Ziyaret
 
Küreselleşme ve Yerelleşme konulu konferansa konuşmacı olarak katılan İslam İşbirliği Örgütü Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aydın Nurhan, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti. 
 
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Özekicioğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, Büyükelçi Aydın Nurhan ile sohbet ederek, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. 
 
Büyükelçi Aydın Nurhan,  Sivas’ı ve Cumhuriyet Üniversitesi’ni modern -  köklü bir şehir ve üniversite olarak gözlemlediğini söyleyerek, Rektör Prof. Dr. Kocacık ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
 

05

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B