Haberler

  • 04 Nisan 2016

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bozkuş, Otizmle Yaşamak Konulu Programa Katıldı

Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Otizmle Yaşamak Konulu program düzenlendi. 
 
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Programda Hollanda’dan gelerek konuşmacı olarak katılan Otist Yazar Birsen Başar,  kendi hayatından örnekler verdi. Otist insanlara söylenecek sözlerin açık olması gerektiğini ifade eden Başar, “Otizm bir kişinin beynindeki gecikmedir. Otist insanların beyinleri,  söylenen kelimeleri beyindeki algı merkezlerine ulaştıramıyor, ulaştırması da oldukça zor oluyor. Bunun için otist kişilerle net ve kısa konuşmalısınız. Aksi takdirde o insanın sinirlenmesine veya hırçınlaşmasına sebep olabilirsiniz. Bunun nedeni anlatılmak isteneni anlamaması ve kafasının karışmasıdır. Otizmin değişik kategorileri vardır. Bazıları konuşamaz, bazılarında takıntılı, yani sürekli yaptığı hareketler vardır. Bu hareketleri engellemeyin. Çünkü büyük ihtimalle o hareketi yaparak rahatlıyorlar. Eğer kendine zarar verecek duruma geldiyse müdahale edin. Otist kişiler okuyabilir ve öğrenebilir. Ben üniversite mezunuyum. Yani otist olmak okumaya ve öğrenmeye engel değildir.” şeklinde konuştu.
 
Seminerin ardından program tiyatral gösteri ve müzik dinletisi ile son buldu. 
 

04

Nisan

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B