Haberler

  • 29 Mart 2016

Geçmişten Günümüze Yurttan Sesler Topluluğu Adlı Konferans ve Konser Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Kulübü tarafından ”Geçmişten Günümüze Yurttan Sesler Topluluğu ” adlı konferans ve konser düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul,  Prof. Dr. Sami Hizmetli, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, enstitü müdürleri, öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli konferansın ve konserin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Anadolu’nun bağrından gelen insanlar olarak hepimiz halk müziğiyle büyüdük. Halk müziğimiz yıllar geçse bile hiçbir zaman değişmeyecek ve her zaman günceliğini koruyacaktır” ifadelerine yer verdi. 
 
Açılış konuşmasının ardından Türk Halk Müziği sanatçıları Ali Gürlü, İclal Akkaplan, Ahmet Turan Şan ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yener Okatan,  halk müziğinin tarihi ve Türk Halk Musikisi ile ilgili ile katılımcılara konferans verdi. 
 
Konferansın ardından Ali Gürlü, İclal Akkaplan ve Ahmet Turan Şan, saz ekibiyle birlikte izleyicilere Türk Halk Müziğinin unutulmaz eserlerini seslendirdi. 
Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli katılımcılara teşekkür belgesi takdim etti.
 

29

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B