• 25 Mart 2016

Obsesif Kompulsif Bozuklukta Duygular ve Duygu Düzenleme Başlıklı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kulübü tarafından Merkezi Amfi ’de “Obsesif Kompulsif Bozuklukta Duygular ve Duygu Düzenleme” konulu konferans düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Psikolog Sevginar Vatan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Psikolog Sevginar Vatan, Psikolog branşında çalışan kişilerin devamlı yeniliklerden ve gelişen metotlardan yararlanması gerektiğine dikkat çekerek, “Obsesif Kompulsif Bozukluk, istem dışı olarak sık sık zihni ve kişiyi rahatsız eden fikir, görüntü veya dürtülerden oluşan obsesyonlar ile bu rahatsızlık ve sıkıntıdan kurtulmak için ortaya konan, yapılmak zorunda hissedilen davranış veya zihinsel tepkilerden oluşan,  kompulsiyonların eşlik ettiği bir tür kaygı bozukluğudur” dedi.

Psikolog Vatan ayrıca,  yeni gelişen yöntemlerin hastalar üzerinde daha etkili olduğunu ifade etti.

Program sonunda Dekan Prof. Dr. Hasan Yüksel, Psikolog Sevginar Vatan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.