Haberler

  • 24 Mart 2016

İşaret Dili ve İşitme Engellilerin Sorunları Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kültür ve Sağlık Kulübü tarafından “İşaret Dili ve İşitme Engellilerin Sorunları” konulu konferans gerçekleştirildi. 
 
Sivas Belediyesi İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Epik tarafından Üniversitemiz Merkezi Amfi’de gerçekleşen programa Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
 
İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Epik, duyma engellilere gündelik hayatta yardımcı olunması gerektiğini ifade ederek, “Ben 11 yaşımdan beri duyma engelliyim. Annemin sesini en son 11 yaşımda duydum. Ben konuşabilen bir duyma engelliyim fakat çoğu duyma engelli vatandaşımız hem duymuyor,  hem de konuşamıyor. Bunun için duyma engelli biriyle konuşmaya çalışırken sesinizi yükseltmeyin. Duyma engelli biriyle kâğıt ve kalemle iletişime geçmekte oldukça zordur. Çünkü çoğu duyma ve konuşma engelli insan, elinde lise diploması olsa bile engelinden dolayı okuması ve yazması 3. sınıf bir öğrenci kadar oluyor. Duyma engelli insanlarımızın asla hayattan vazgeçmemeleri gereklidir. Annesinin, eşinin, çocuğunun sesini duymasa da hayata sıkı sıkı tutunması gerekmektedir. Gerçekten hayat duyma engelliler için oldukça zor. Bu hayatı kolaylaştırmak bir nebze de olsa sağlıklı insanların elindedir. En azından resmi dairelerde çalışan kişiler işaret dilini birazda olsa öğrense,  bu bile duyma engelliler için büyük bir kolaylık olacaktır. Dernek Başkanı olarak birçok devlet memuruna, vatandaşlara ve öğrencilere işaret dili eğitimi veriyorum. Ama yeterli değil, bunu bütün toplumumuza yaymamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.
 

24

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B