Haberler

  • 24 Mart 2016

Genetiğiyle Oynanmış Kavramlarımız 'Aile Hukuku Özelinde Bir Okuma' Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, İslam Hukukçusu Prof. Dr. Saffet Köse, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Bozkuş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan, dinin aile düzeni için oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Günümüzde yaşam koçu diye bir meslek çıktı. Kendi ailesini koruyamayan, birçok kez evlenip boşanan kişilerin yaşam koçluğu yapması ve sizin ailenizdeki sıkıntılara yardımcı olması ne kadar faydalı olur bilinmez. Müslümanların zaten bir yaşam koçu var, Kur-an. Kur-an’ı doğru manada anlarsak ve uygularsak yeryüzünde ki kimsenin yaşamında bir sıkıntı kalmaz” dedi. 
 
Konferansında;  İslam âlemi olarak dinimizden farkında olmadan uzaklaştığımızı ifade eden İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse, “Avrupa’nın çıkarmış olduğu farklı kavramları rafine etmeden,  dinimize göre uyarlamadan direk olarak beynimize aldık. Bu nedenle kendi kültürümüze ve inançlarımıza uygun olmayan kavramlar bizi dinimizden uzaklaştırdı. Değişim iki şekilde olur; ilki gelişme şeklinde,  diğeri ise bozulma şeklindedir. Biz kendimizi geliştirmek yerine yapımızı bozmayı tercih etmiş bulunmaktayız. Hak, adalet ve özgürlük gibi kavramlar dinimizde de bulunmaktadır. Fakat bunların yanı sıra hoşgörü ve fedakârlık,  bizim dinimizde ki önemli kavramlardandır. Biz hak, adalet ve özgürlük kavramlarını bireysel olarak düşünerek bencilleşmiş bir duruma geldik. Aile içinde de durumlar aynı vaziyette. Bu kavramları dinimize göre uyarlamadığımız için, çocuk anneye, kadın kocasına karşı kışkırtılmıştır. Bu durumun tekrar düzelmesi için dinimizi iyi anlamamız ve uygulamamız gerekmektedir” dedi.
 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse’den Rektörümüze Ziyaret
 
Genetiğiyle Oynanmış Kavramlarımız Aile Hukuku Özelinde Bir Okuma konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Saffet Köse, konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.
 
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Metin Bozkuş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan ve fakülte öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık, Prof. Dr. Köse ile sohbet ederek Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Köse’nin Cumhuriyet Üniversitesi’nde konferans vermesinden dolayı ayrıca mutlu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kocacık, Prof. Dr. Köse’ye ve programa emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Cumhuriyet Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Prof. Dr. Köse ise Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık ve yönetimine çalışmalarda başarılar diledi. 
 

24

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B