Haberler

  • 21 Mart 2016

'Yaşlanıp da Ne Yapacağız ' Adlı Panel Düzenlendi

18-24 Mart Yaşlılar Haftası etkinliği kapsamında Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Antropoloji Kulübü tarafından ‘Yaşlanıp da ne yapacağız?’ adlı panel düzenlendi.
 
Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Antroploji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen Açıkkol Yıldırım, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Panelin Oturum Başkanlığını gerçekleştiren Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülüşan Özgün Başıbüyük,  “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık hayatın çok özel bir dönemidir ve bilinmelidir ki; yaşlılığımız bugün ile yarın arasında köprü kurar. Yaşlılarımız, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi.
 
Panelde daha sonra Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Velittin Kalınkara dünyada yaşlı nüfus ve izledikleri politikalarla ilgili bilgiler vererek,  “Ülkemizde yaşlıların genel yaşam standartları gün geçtikçe düşmekte. Yaşlı bireyler sağlık, beslenme, serbest zamanı değerlendirme, konut, bakım sorunlarının yanında yoksulluk ve yalnızlıkla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Çağdaş ve insancıl hizmet modellerinin planlanıp yaşama geçirilmesi ‘yerinde yaşlanmanın’ desteklenmesi ve yaşanabilir bir toplum oluşturulması gerekmektedir” dedi.
 
 
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ziynet Bahadır ise katılımcılara bilgiler vererek, yaşlı insanların bedensel ve ruhsal yapısının değiştiğini,  fiziksel ve mental kapasitesinin azaldığını söyledi. Yrd. Doç. Dr Bahadır,  “Yaşlılık dönemini kronolojik, biyolojik ve psikolojik ve sosyal yaşamlarından ele almak mümkündür. Yaşlıların aktif birey olabilmelerine destek olunabilir, sağlık durumları elverdiği ölçüde sosyal ortamlarda bulunmaları teşvik edilmelidir. Yaşlı anne ve babaların yapabilecekleri ev işlerinde ve dışarıya yönelik işlerde sorumluluk almaları, onların takdir ve saygı görme ihtiyacına dönük olup işe yaramadığı duygusunu önleyecektir” şeklinde konuştu.
 
Programın sonunda Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.
 

21

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B