• 19 Ekim 2010

Üniversitemizde Bulunan Uzaktan Eğitim Sistemiyle, 4 Okula Eğitim Veriyoruz

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Merkezinden,  ilçelerimizde bulunan Meslek Yüksek okullarına ders verilmeye başlandı.   Bilgi işlem Daire Başkanlığımız tarafından desteklenen sistemle,  Divriği Nuri Demirağ  Meslek Yüksek okulu,  Gürün Meslek Yüksekokulu,  Şarkışla Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu ve Yıldızeli Meslek Yüksekokulunda ki öğrencilerimiz,   kesintisiz ders programlarına devem edebilmektedirler.

Kumanda  Sistemi  ile Sınıflar Yönlendiriliyor

Sistemde ders veren öğretim üyelerimiz,  kumanda sistemi ile sınıfları yönlendirebiliyorlar. Öğrencilerimiz  ders  esnasında öğretim üyemize,  istedikleri şekilde sorularını yönlendirirken, eğitimcilerde,  derste öğrencileri rahatlıkla takip edebiliyor.   Derslerde öğrencilerimiz,  konuyla ilgili CD’ de izleyebiliyorlar.   İlk olarak Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi derslerinin verildiği uzaktan eğitimde,  sınavlara giren öğrencileri,   kamera sistemiyle eğitimci takip edebiliyor.   Üniversitemiz Okutmanlarından  Ergün  Tarıkahya’nın verdiği derse ilave olarak,  ileriki zamanlarda farklı derslerinde açılması planlanıyor.  Diğer üniversitelere de bağlı olan uzaktan eğitim sisteminde ayrıca, üniversitemizde  bütün  konferanslar,  sempozyumlar,  uluslararası kongreler ve ameliyatlar da,  canlı yayınla takip edilerek eğitim verilebiliyor.