Haberler

  • 11 Mart 2016

Milli Marş Kavramı ve Türk Milli Marşı Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından “Milli Marş Kavramı ve Türk Milli Marşı” adlı konferans Edebiyat Fakültesi EK Binası Konferans Salonu’nda düzenlendi.
 
Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Sedat Bay, Yrd. Doç. Dr. Meryem Acara Eser,   öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
 
Konferansa konuşmacı olarak katılan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan, ‘Milli Marş Kavramı ve Türk Milli Marşı’ kavramlarıyla ilgili katılımcılara bilgiler vererek, “Dünyadaki milli marşların ortak özelliği,  müzikal olması, resmi olarak kabul edilmiş olması ve ülkenin bağımsızlık sembollerini içinde barındırmasıdır. Milli marşlar, ya orduya, ya bayrağa veya toplumun kahraman bireylerine hitaben yazılmıştır. İstiklal Marşımıza bakarsak bu bize çok iyi bir örnek olacaktır. Marşımız hem bayrağımıza hemde kahraman askerimize hitaben yazılmıştır. Bizim istiklal marşına ihtiyacımız, genel olarak dış güçlerden tamamen kurtuluşumuzdan dolayı ortaya çıkmıştır. Marş belirlemek için bir yarışma yapılıyor ve bunu duyan Mehmet Akif’in arkadaşları kendisini bir şiir yazması için ikna faaliyetlerine başlıyorlar. Mehmet Akif ikna oluyor ve İstiklal Marşını kısa bir sürede yazıyor. Eminim ki o yarışma bugün olsa,  farklı bir heyet jürilik yapsa yine Mehmet Akif’in şiirini seçerlerdi. Hatta şiirden çok az anlayan birisi bile Mehmet Akif’in şiirinin, diğerlerine göre açık ara önde olduğunu anlayacaktır. Her açıdan istiklal marşı aralarında en güzel olandı ve kazandı.” diyerek Akif’in,  ‘Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözüyle konuşmasını sonlandırdı. 
 
Konfernasın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, konuşmacı Prof. Dr. Ahmet Bozdoğan'a teşekür belgesi takdim etti. 

11

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B