Haberler

  • 10 Mart 2016

Zara MYO Yönetimi ve Öğrencileri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini Ziyaret Etti

Üniversitemiz Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman, Öğretim Görevlileri Abdullah Mısırlıoğlu ve Mustafa Sarman ve yerel yönetim bölümü öğrencileri ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ve İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata’yı ziyaret etti.  
 
Ziyarette ilk olarak Genel Sekreter Ayhan’ı ziyaret eden heyet, İl Özel İdaresi’nin işleyişi hakkında bilgi aldı.  
 
Müdür Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman, öğrencilere derslerde teorik bilgilerin verildiğini, uygulamada ise bu işlerin nasıl yapıldığını görmek amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir şehrin nasıl yönetildiğini ve yöneticilerin ne şekilde görev yaptığını, karar alıcıları ve uygulamada kimler olduğunu görmek istediklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Yalman, ilimizin başarılı yöneticilere sahip olduğunu vurgulayarak,  Sivas İl Özel İdaresi’nin de özellikle Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi gibi önemli projeleri hayata geçirme noktasında bir çalışmaya imza attığını kaydetti.  
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise idareci olarak öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Kendisinin de Cumhuriyet Üniversitesi’nde yerel yönetimlere dönük dersler verdiğini hatırlatan Ayhan, “Türkiye’de yerel yönetimler anlamında çok ciddi bir değişim var. Halka en yakın yönetim modellerinin, yerelleşmesi diye tabir edilen bir anlayış zuhur etti. Sizlerin de bunu somut olarak görmeye çalışmanız güzel bir uygulamadır” dedi.  
 
Ardından İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata’yı ziyaret eden öğrenciler, İl Genel Meclisi’nin işleyişi hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerin ardından İl Genel Meclisi Toplantısını takip eden öğrenciler, not alarak derste öğrendiklerini yerinde görme fırsatı elde etmiş oldu. 
 

10

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B