Haberler

  • 08 Mart 2016

Bilim ve Medeniyet Konuşuldu

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Mozaik Kulübü tarafından Bilim ve Medeniyetimiz adlı konferans düzenlendi.
 
Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Konferansta Yıldız Teknik Üniversitesi Nükleer Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan İçelli, kendimizi anlatma ve modernize olmak noktasında eksikliklerin olduğunu söyleyerek, “Enerji için dışarıya karşı bağımlı olamamamız lazım. Yazılım;  örneğin helikopter yazılım, size ait değilse düşmanı değil kendi insanınızı vurma ihtimaliniz var. Yazılııma yönelmeniz gerekiyor.  Yazılımda kendi kendini donatan bir ülke birçok meselede kendi kendini çözmüş demektir.” dedi.
 
Medeniyet oluşturulma çabalarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. İçelli, medeniyetin oluşturulamayacağını söyleyerek “Medeniyet vardır ve ancak siz o medeniyeti sadece ve sadece ihya edebilirsiniz. Demek ki bizim bir medeniyeti yeniden ihdas etme ihtiyacımız yok.”şeklinde konuştu. 
 

08

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B