Haberler

  • 07 Mart 2016

Ok'un Yaydan Çıkış Hikâyesi Anlatıldı

Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığına bağlı Cumhuriyet Üniversitesi Okçuluk Kulübü tarafından “Ok’un Yaydan Çıkış Hikâyesi” başlıklı konferans düzenlendi.
 
Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Göktürk Okçuluk Kulübü Başkanı Murat Beysun’un konuşmacı olarak katıldığı konferansta 
Konuşan Okçuluk Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Derya Özdemir Doğan, okçuluğun Türk tarihindeki öneminden bahsederek,  “Ok ve yay Türklerin en eski dostu ve en iyi silahıdır. Kulüp olarak amacımız kişisel eğitimi geliştirmek ve öğrencilerimize farklı bir sosyal etkinlik oluşturmaktır. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diyerek programa katılan herkese teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından Sivas’ın en küçük okçusu olan Ilgaz Beysun ve diğer okçular tarafından şehitlerimiz anısına ok atışı gösterisi gerçekleştirildi.
 
Gösterinin ardından okun bir Türk için öneminden bahseden konuşmacı Murat Beysun “Ok, Türk tarihinin en önemli silahı ve Türklerin en yetenekli olduğu alettir. Türkler geçmişten beri ok konusunda bütün rakiplerinin açık ara farkla önünde yer almıştır. Türkler bir dakika gibi kısa bir sürede 30 adet ok atabilmekteydiler. Bu yetenekleriyle kazanılan savaşlarda en büyük katkıyı okçular sağlamıştır. Okçuluk ile ilgilenmek, hem fiziki sağlığınızı iyileştirir hem de kişisel becerilerinizi artırır” şeklinde konuştu. 
 
Beysun ayrıca okçuluğun önemli olduğunu ve gençlerin bu spora yönelmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli,  programda emeği geçenlerle birlikte okçulara teşekkür belgesi vererek, okçuluğa olan ilginin gün geçtikçe artmasını dilediğinde bulundu. 
 
 
 
 

07

Mart

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B