Haberler

  • 25 Şubat 2016

Yüksek Hızlı Tren Hattı T-9 Tüneli Işığı Görme Töreni Düzenlendi

Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş ile birlikte  Ankara, Yozgat, Sivas, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Yozgat Akdağmadeni ilçesinde bulunan Türkiye’nin en uzun T-9 Tünelinin Işığı Görme Törenine katıldı.

Açılışa ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yaızıcı, Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Jandarma Alay Komutanı Bektaş Arslan, Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda  vatandaşlar katıldı.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından Yozgat’ı Sivas’la buluşturan T-9 Tünelinin açılışı için iş makinesinin üzerine çıkan Bakan Yıldırım ve Bozdağ, kırıcı ile tünelin kalan son bölümünü delerek ışığa kavuşturdu.

25

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B