Haberler

  • 25 Şubat 2016

Dinin Sunulmasında Türkçenin Önemi Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından fakülte Konferans Salonu’nda  “Dinin Sunulmasında Türkçenin Önemi” adlı konferans düzenlendi. 
 
Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Üniversitemiz Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Baktır, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı’nın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erturhan, konferansın başarılı geçmesini temenni ederek emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Konferansta Prof. Dr. Recep Toparlı, “Türkler Müslümanlığı benimsedikleri tarihten itibaren Arapça kelimeler dilimize geçmiştir. Fakat Osmanlıca diye bir dil yoktur. Bunu ısrarla söylememize rağmen bazı şeyleri değiştiremedik. 1928’e kadar kullandığımız alfabe Kur’an alfabesi değil, Arap harfli Türk alfabesiydi. 1928’den bu yana ise Latin harfli Türk alfabesi kullanmaktayız. Bunu milletimize öğretmemiz gerekmektedir. Bizim şuan kullandığımız bazı kelimelerin Arapça olduğunu iddia edenler var. Kesinlikle biz başkalarından aldığımız kelimeleri aynı şekilde kullanmıyoruz. Bizler kelimenin yazılışını tamamen değiştirdik ve farklı bir anlam katarak kullandık.” diyerek yanlış telaffuz edilen bazı kelimelerin doğru söylenişlerini anlattı.
 
Prof. Dr. Toparlı,  Türkçemizin doğru kullanılması gerektiğini ifade ederek programda emeği geçenlere teşekkür etti. 

25

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B