Haberler

  • 19 Şubat 2016

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa Uyum Çalışmaları Toplantısı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi ‘6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa uyum çalışmaları’ toplantısı Rektörlük Senato Salonu’nda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk başkanlığında düzenlendi.
 
Toplantıya ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Sami Bozpolat, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Yavuz Gül, Jeoloji Mühendisliği Araştırma Görevlisi Çiğdem Şahin Demir ile Sivas, Kayseri ve Tokat illerinden Ortak Sağlık Güvenlik Birimi OSGB)  temsilcileri katıldı. 
 
Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, “6331 iş sağlığı ve güvenliği kanunu dâhilinde çıkan kanunun altının çok sağlam doldurulması gerekiyor.  Yapılan binaların prizleri doğru yerde mi? Kapıların açılması - kapanması doğru şekilde mi? Binaların kat yüksekliği uygun mudur?  Binalar mevcut halleriyle yapılırken dahi bunların kontrol edilerek yapılması gereklidir. Üniversitemizde bugün binalarımızdaki risk değerlendirmelerinin yapılması ve burada toplanmamızın ana nedeni ise acil durum planlarının hazırlanması konusudur. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederek, başarılı bir toplantı geçmesini dilerim.” dedi. 
 
Ardından bir sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Yavuz Gül ise, “Üniversitemizde merkezde 70,  ilçelerde ise 23 bina olmak üzere 93 adet bina bulunmaktadır. Üniversitemizde bulunan iş güvenliği uzmanları ve bazı teknik personelin katılımıyla, bu binalara ait bir ön değerlendirme bilgi formları (CÜ-İSG) hazırlanmıştır. Bu ön değerlendirmeler ve Üniversitemizin yetkili birimleri ile yapılan görüşmeler sonucunda Sivas ve çevre illerden ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin üniversitemize davet edilmesi uygun görülmüştür. Bu toplantıda Üniversitemize ait mevcut binaların iyileştirilmesi, yeni yapılacak binaların ise standartlara uygun olması için çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu. 
 

19

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B