Haberler

  • 18 Şubat 2016

Sivas'ta Hizmet Gösteren Sendika Yöneticilerinden Rektörümüze Ziyaret

Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol - İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici, Yol - İş Sendikası 2 nolu Şube Başkanı Eyüp Baran, Demiryolu İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Murat Kütük, Sağlık İş Sivas Şube Başkanı Turan Taş, Tes-İş Sendikası Mali Sekreteri Ali Keklik, Yol İş Sendikası 1 nolu Genel Sekreteri Lütfü Aras, Demiryol İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Çakmak,  Mali Sekreteri Kemal Uzman, Güvenlik Sendikası Sivas Şube Başkanı Ahmet Taş, Belediye İş Sendikası Sivas Temsilcisi Sefer Topçu, Türk Ocakları Sivas İl Temsilcisi Mutlu Kurt Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret ettiler. 
 
Son dönemlerde yaşanan hain terör saldırılarının lanetlendiği,  birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ziyarette Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol - İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici,  Üniversitemizin Sivas için çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek,  Sivas ve Üniversitemiz için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğinin altını çizdi. 
 
Şube Başkanı Ekici; Üniversitelerin şehir için motor gücü olduğunu,  şehir adına kurum yetkililerinin, sivil toplum kuruluşu liderlerinin ve yöneticilerinin diyaloglarının iyi olması gerektiğinin altını çizdi. Birlik ve beraberliğe son dönemlerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulması gerektiğine dikkat çeken Ekici, “Yöneticiler olarak farklı düşünceler içinde olabiliriz ama Sivas adına birlikte hareket etmek ve daha fazla nasıl kalkınabiliriz onu düşünmek gerekir. Son yıllarda bunu aşmaya gayret ediyoruz. İkinci Üniversitenin Sivas’a kurulması ile ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri olarak imza toplayıp Sayın Başbakanımıza iletmiştik. O anlamda Cumhuriyet Üniversitesi’nin katkıları çok önemli.  Bizlerinde bu anlamda yapabileceği ne varsa üzerimize düşen görevleri seve seve yerine getirmeye hazırız. Sivas Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir şehirdir. Şehrimiz gelişirse ülke gelişir.” ifadelerine yer verdi.
 
Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ise ziyaretlerinden ve iyi dileklerinden dolayı sendika temsilcilerine teşekkür ederek, “Hepimizin biraraya gelerek bir tek kurumla değil, bütün kurumlararası resmi, özel, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak akıl ve tavır sergilemesi ile sorunlarımız aşılabilir. Göreve başladığımızdan buyana üniversite -  şehir -  sanayi,  resmi – özel,  sivil toplum kuruluşlarıyla Sivas’ın gelişmesi adına büyük gayret gösteriyoruz. Bu vesileyle sık sık bir araya gelmek gerekir.  Sivas’ın kazanması,  bölgenin gelişmesi anlamına gelir. Buna çok ihtiyacımız var.  El ele vererek,  birlikte bu hedefi ve amacı gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu. 
 
Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Ertan Buyruk ve Prof. Dr. Metin Bozkuş’da hazır bulundu. 
 

18

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B