• 14 Ekim 2010

Garanti Bilim Ödülleri Kapsamında Yüzme Müsabakaları Düzenlendi

Üniversitemiz Vakfı ve Garanti Bankası tarafından 'Garanti Bilim Ödülleri' kapsamında yüzme yarışları  yapıldı. Üniversitemiz yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleşen törene, Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı  Prof.Dr.Hasan Elden, Besyo Müdürü Doç.Dr.Şükrü Arslan,öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Üniversitemiz BESYO ve diğer bölümlerden öğrencilerimiz ile ilköğretim çağındaki çocukların katılımıyla düzenlenen yarışlarda konuşan Rektör  Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, sporda centilmenliğin önemli olduğuna dikkat çekti.Geçen yıl bu olimpiyatlar kapsamında düzenlenen yüzme yarışlarında bir sporcunun boğulma tehlikesi geçiren arkadaşını kurtararak centilmenlik ödülü aldığını anımsattı. Rektör  Prof.Dr.İlyas Dökmetaş,kazanmanın veya kaybetmenin önemli olmadığını belirtti. Sporda centilmence yarışmanın önemine değinen Dökmetaş, “önemli olan sporu, sporculuğu göstermektir'dedi.Çeşitli kategorilerde yapılan yarışlarda, çocuk yüzücülerde yarışlarda kendilerini gösterdiler.Yarışların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara,madalyaları verildi.Derece giren yarışmacılara Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Elden,Veterinerlik Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Gültekin Atalan,Besyo Müdürü Doç.Dr.Şükrü Arslan tarafından madalyaları verildi.

Yarışlarda Bedensel Engelliler de, Havuzda Stres Attı

Yarışlar kapsamında,'Engellilere su şenliği' düzenlendi.Bedensel engelliler,BESYO öğrencilerinin yardımıyla küçük havuzda yüzerek stres attılar.