Haberler

  • 16 Şubat 2016

Sağlık Hizmetleri MYO'nda Laboratuar Açılışı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 5 Laboratuar için açılış töreni gerçekleştirildi.
 
Gerçekleştirilen törende Simule Hasta Laboratuarı, Anotomi ve Fizyoloji Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı, Optisyenlik Laboratuarı, Temel Bilimler Laboratuarı öğrencilerin hizmetine açıldı.
 
Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yavuz Siliğ, BESYO Müdürü Doç. Dr. Murat Kangalgil, Koyulhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Fikret Koçbulut, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Alptekin Yücel, Bilgi İşlem Daire Başkan Vekili Ayhan Özdemir, Medicana Hastanesi  Müdürü Ozan Yaşar, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Sağlık Hizmetleri MYO Laboratuarlarının eksiklerinin giderildiğini ifade ederek, “Müdür Prof. Dr. Yavuz Siliğ hocamız tarafından hazırlanan projeler neticesinde bu güzellikler okulumuza sağlandı. Eğitim ordusu adına teşekkür ediyorum. Bütün dileğimiz, öğrencelerimizin okulumuzdan donanımlı bir şekilde eğitim almalarıdır,  temel görevimiz budur. Açılışı yapılan bu güzel laboratuarlarla dileklerimiz gerçekleşecek. Emeği geçen,  katkı sunan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
 
Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Siliğ ise,  MYO ile  birlikte açılışı yapılan laboratuarlar hakkında bilgiler vererek, “Okula ait tıbbi laboratuarlar yenilenerek öğrenci kapasitesi 50’ye çıkarılmıştır ve 40 adet mikroskop  ilavesi ile her öğrenciye bir mikroskop olacak şekilde yeniden yapılanmıştır. Laboratuar ve hazırlık odası zemini granit kaplanmış, laboratuar ve hazırlık odası duvarları boyanarak elektrik, su ve gaz tesisatları yenilenmiştir. Bilgisayar laboratuarının kapasitesi ve büyüklüğü 2 kat arttırıldı. Simüle hasta odası için 2 adet geriatrik bay ve bayan hasta bakım mankenleri alındı. Buna ilaveten, 2 adet ortepedik hasta yatağı, vantilatör, defibliratör, iki adet hasta başı monitörü, aspiratör ve halk sağlığından eğitim amaçlı tıbbi sarf malzemesi ile enjektör temin edildi. Böylece tam bir hasta bakım odası ortamı oluşturuldu. Odanın zemini parke döşendi ve duvarları boyanarak perde sistemi ile hasta mahrumiyeti sağlandı.” ifadelerini kullandı. 
 
Anatomi ve Fizyoloji dersliği ile Optisyenlik Laboratuarları hakkında bilgiler veren Müdür Prof. Dr. Siliğ, laboratuarlara katkı sağlayanlara Teşekkür Belgesi takdim etti.
 
Konuşmaların ardından Hasta Laboratuarı, Anotomi ve Fizyoloji Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarı, Optisyenlik Laboratuarı, Temel Bilimler Laboratuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. 
 

16

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B