• 10 Şubat 2016

Kalandar Soğuğu'na Bir Ödülde Fransa'dan Geldi

Senaryosunu Üniversitemiz Cumhuriyet Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Öğretim Görevlisi Bilal Sert’in kaleme aldığı Kalandar Soğuğu adlı film, Avrupa’nın saygın festivallerinden biri olan Festival Premiere Plans’den jüri özel ödülüyle döndü. Fransa’nın Angers şehrinde düzenlenen ve dünya sinemasından pek çok filmin katıldığı festivalde Kalandar Soğuğu, jüri özel ödülüne layık görüldü.

Kasım ayında dünya prömiyerini Tokyo’da gerçekleştiren film, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali’nden de en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini alarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Kalandar Soğuğu Fransız seyircisi tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Jüri başkanı ödülü takdim ederken “Pek çok sahnesiyle yıllarca aklımızdan çıkmayacak bu masalsı film, jüri üyelerini derinden etkiledi.” şeklinde konuştu.

Film önümüzdeki günlerde sinema dünyasının önemli festivallerinde yer almaya devam edecek. Filmin Eylül 2016 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

Şubat