Haberler

  • 06 Şubat 2016

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezinin Açılışı Yapıldı

Sivas’ın önemli projesi olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin resmi açılışı törenle gerçekleşti.

Açılışa Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz, Vali Alim Barut, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sami Hizmetli, il protokolü ile Sivas'tan ve bölge illerden yoğun bir davetli katıldı. 
 
Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nin tanıtım videosunun gösteriminin ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli kültür zenginlikleri olan Sivas'ın bir değer kazandığını ifade ederek, "Sivas kültür turizmi için bir markadır. Sağlık turizmi için de potansiyeli vardır. Termal turizmde de imkânları var. Kangal Balıklı Kaplıcayı sağlık turizmi olarak değerlendirmek gerekir. Sıcak Çermik ile Yıldız Dağı arasındaki mesafeyi ve havaalanı bağlantısını da önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimizde, aynı gün hem termal turizmden hem de kış turizminden yararlanabilmek mümkün olacaktır" diye konuştu. 
 
Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın yaptığı açılış konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık, Cumhuriyet Üniversitesi olarak Yıldız Dağı'na Yüksek İrtifa Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi yapacaklarını belirterek “Nisan ayında buranın temelini atacağız. Üniversitemiz merkeze eğitim ile destek verecektir. Kayakçılarımız bilimin ışığında yetişerek ülkemiz önemli sporcular kazanacaktır. Bu projenin hayata geçmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.     
 
Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler; içinde pistler, mekanik tesisler, yapay (suni) karlama, buz park (buz pateni), otel, 2 günübirlik tesis, 2 kütük ev, idari ve teknik bina, sağlık evi, karakol binası, meteoroloji istasyonu ile mesire alanlarının bulunduğu Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.  
 
Kurdele kesiminin ardından, "Sivas'ın Yıldızı Parlıyor" projesi kapsamında Kayak Merkezi'nde eğitim alan öğrenciler, Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı. Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tesisleri gezerek bilgiler aldı. 
 

06

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B