Haberler

  • 01 Şubat 2016

Toplum Gönüllüleri Vakfı 26. Gençlik Konseyi Toplantısı Düzenledi

Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi amaçlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından üniversitemiz merkezi amfi konferans salonunda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Toplum Gönüllüleri’nin ev sahipliği yaptığı “26. Gençlik Konseyi Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul’un yanı sıra 77 farklı şehirden gelen öğrenciler katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, şimdiki gençlikten oldukça ümitli olduğunu ifade ederek üniversitemize gelen öğrencilere teşekkür etti.

77 farklı şehirden gelen temsilciler, atölye uygulayıcıları, saha stajyerleri, organizasyon ekibi, yönetim kurulu üyeleri, ofis çalışanları ve gözlemcilerle birlikte yaklaşık 300 katılımcıyla gerçekleşen 26. Gençlik Konseyi, Türkiye’nin her yerinde sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren gençlerin aynı ortamda buluşmasını ve tanışmasını sağlamıştır.

Toplum gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesidir. Toplum gönüllüsü gençler, üniversitelerinde kulüp, topluluk veya guruplar halinde bir araya gelerek, belirlenen ihtiyaçlara göre sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirirler. Bu projeler, sadece topluma katkı sağlamakla kalmazlar, asıl önemlisi gençlerin sorumluluk sahibi aktif bir birey olmalarına katkıda bulunun ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir.

1-4 Şubat tarihleri arasında devam edecek olan toplantının ilk gününde yönetim kurulu aday adaylığı süreci gerçekleşti. Programın ikinci gününde, saha-ofis buluşması, saha-yönetim kurulu buluşması ve meydan muhabbetleri gerçekleştirilecektir. Toplantının üçüncü gününde atölyeler düzenlenecek. Toplantının dördüncü gününde ise, örgütlenme bostanı, kapanış ve değerlendirme yapılacak.

Programın ardından Toplum Gönüllüleri Vakfı’nı temsilen, Can Ercebe, Ece Dayıoğlu, Bahri Telli ve Ceren Can, Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret ederek katkılarından dolayı rektörümüze teşekkür ettiler.

01

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B