Haberler

  • 01 Şubat 2016

Sağlık Bakanlığı ile Üniversitemiz Arasında Fiziksel Aktivite İmkânlarının Geliştirilmesi Adlı İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Cumhuriyet Üniversitesi işbirliğinde,  ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Üniversitemiz bünyesinde fiziksel aktivite imkânlarının geliştirilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek bisikletlerin Üniversitemize devrine yönelik protokol Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık makamında gerçekleştirildi.
 
Sivas Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Gülderen Bostancı ve Yapı İşleri Daire Başkanı Alptekin Yücel’in de katıldığı protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Projeyi büyük bir sevinçle karşıladık. Başlangıç itibari ile öğrencilerimizin kullanımına sunmamız için 50 adet bisiklet verilecek. Bu bisikletler sayesinde öğrencilerimiz kampüs alanı içerisinde bulunan bisiklet yollarında daha aktif ve sağlıklı bir yaşam süreceklerdir.  Biz üniversite olarak, İsmet Yılmaz Bulvarı dışında ana caddelerdeki bisiklet yollarının boyanmasını planlıyoruz. Umarız bundan sonra bisiklet sayısı giderek artar ve öğrencilerimize, personelimize, sağlıklı bir yaşam için katkıda bulunacağız.” dedi ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam ve ekibine teşekkür etti.
 
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam ise konuşmasında,  fiziksel aktivitenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, planlanmış oldukları protokolü imzaladıklarını vurgulayarak, ”Sağlık Bakanlığı  son yıllarda hareketli hayat ve düzenli fiziksel aktiviteler üzerinde yoğunlaşmış durumda. Bu projeler kapsamında düzenli fiziksel aktiviteler ve beslenme ile insanların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri hedeflenmektedir. Bu protokol kapsamında Üniversitemize öğrencilerin hizmetine sunulması için bisiklet verilecektir. Kampüs alanı içinde bu bisikletlerin kullanılması,  öğrencilerimiz açısından hem güzel bir aktivite olacak,  hem de sağlıklı bir yaşam için onlara destek olacağız. Destekleri ve katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’a ve yönetimine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
Konuşmaların Protokol sözleşmesi imzalandı. 
 

01

Şubat

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B