Haberler

  • 22 Ocak 2016

Üniversitemiz, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

TR72 bölgesi bölge planının rekabet edilebilirlik ekseni,  geleneksel sektörlerin (Tarım Hayvancılık) geliştirilmesi önceliğiyle ilgili olarak ilimizde bulunan tarım arazilerinin teknik ve ekonomik şekilde kullanılması, korunması, tarım dışı kullanımlar için alternatif alanların belirlenmesi,  mevcut arazi kullanımının ortaya koyulması ve tarıma elverişli olmayan arazilerin değerlendirme şeklinin belirlenmesinin yanısıra,  hayvansal işletmelerin etkin kontrolü ve yönetiminin sağlanması için uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemlerinin entegre kullanımının sağlanması amacıyla  işbirliği protokolü imzalandı.   
 
Rektör Vekili Prof. Dr. Ertan Buyruk’un makamında gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Arslan, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Önder Gürsoy, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Yavuz Türkay, Yrd. Doç. Dr. Nazmi Otlu katıldı.
 
Törende konuşan Prof. Dr. Ertan Buyruk, “Cumhuriyet Üniversitesi Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ortadoğu Kalkınma Ajansı üçlü işbirliği arasında yapılacak protokolümüze hoşgeldiniz. Yapılacak bu projeyle verimsiz arazilerin tespit edilmesi, hayvancılık üzerine yapılan işletmelerin belirlenmesi ve aynı zamanda kullanılmayan tarımsal arazilerin tespit edilmesi hususunda uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemiyle bunların belirlenmesi adına güzel bir proje yapılacağına inanıyoruz. Bu konuda Üniversitemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Önder Gürsoy hocamıza,  işbirliğinde beraber hareket ettiğimiz için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Kamil Taşçı ve Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İhsan Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Oran Genel Sekreteri  Kamil Taşçı ise konuşmasında,  “Sivas ve Yozgat bizim önceliğimiz.  Bu illerimiz gerçekten  tarım ve kırsal kalkınma adına ciddi gelecek vaat ediyor. İleriki projelere ilk adım olması açısından bizim önemli gördüğümüz bir projedir bu.  Ben  herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Tarım Müdürü İhsan Arslan ise konuşmasında yapılan protokol kapsamında yapılmış olan çalışmanın Türkiye’de ilk çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirterek, “Protokol özellikle coğrafi bilgi sistemlerinin tarımsal altyapının hazırlanması kapsamında Türkiye’de bir ilk.  İlimize ve Türkiye’mize faydalı olmasını diliyorum. Desteklerinden dolayı Üniversitemize ve Orta Anadolu Kalınma Ajansına teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı. 
 

 

22

Ocak

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B