Haberler

  • 14 Ocak 2016

Kosova Devlet Bakanı Demiri'den Üniversitemize Ziyaret

Sivas’taki ziyaretleri kapsamında Üniversitemize gelen Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar, Platformun Onursal Başkanı Hüseyin Kaptan ve Sivas İl Genel Meclis Üyesi Murat Toraman eşlik etti. 
 
Bakan Demiri, Sivas’ın  çok güzel ve   mütevazi bir şehir olduğunu söyleyerek “Sivas bizim için önemli bir il. Ülkemizde toplam 6 adet devlet üniversitesi bulunmaktadır. Aralarında Boşnakça ve Türkçe eğitim veren üniversitelerimizde bulunmaktadır. Sivas kurumları ve üniversiteniz ile yapacağımız işbirliği,  Kosova’nın gelişimi ve halkı için oldukça önemli. Türkiye; eğitim anlamında bir çok ülkeye göre oldukça gelişmiş ve kaliteye ulaşmış bir ülke. Cumhuriyet Üniversitesi ile yapacağımız öğrenci / öğretim elemanı değiştirme anlaşmaları bizim için oldukça büyük bir ehemmiyet taşıyor. Bizim Türkiye’den en büyük beklentimiz, eğitim konusundadır. Sizin gibi kaliteli bir üniversitenin, ülkemizde bulunan üniversitelere göndereceği öğretim elemanları ülke eğitiminin gelişmesinde mutlaka çok büyük rol oynayacaktır” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Ülkemizde yaşanan terör faaliyetlerini de kınayan Bakan Demiri, “Türkiye çok güçlü bir devlet. Bu olayların üstesinden de gelecektir. Türkiye’nin güçlü olması bizimde güçlü olmamız anlamına gelir. Tüm Türk halkına başşağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Kocacık  ise Devlet Bakanı Demiri’ye Üniversitemiz  hakkında  bilgiler vererek, “Üniversitemiz Şubat 2016’da 42. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye’deki köklü üniversitelerden biriyiz. Sizin bu günden itibaren 6 değil 7 üniversiteniz oldu. Biz size her konuda elimizden geldiğince destek vermeye hazırız. İlerde yapılacak olan anlaşmalar ile sizin üniversitelerinize öğrenci ile öğretim elemanları göndeririz, sizden de gelecek öğrenci ve öğretim elemanlarınızı Üniversitemize yerleştiririz. Elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların  ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, Kosova Devlet Bakanı Demiri’ye Hayat Ağacı motifli tablo hediye ederken, Bakan Demiri ise Rektörümüze Kosova’da Osmanlı döneminde yapılan köprü ve camii motifli tabloyu hediye etti. 
 
Daha sonra heyet Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ziyaret ederek, fakültede yapılan Atatürk heykelini inceledi. Ardından Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesini ziyaret eden heyet, Rektör Prof. Dr. Kocacık’ tan bilgiler aldı. 
 

 

14

Ocak

2016

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B