Haberler

  • 29 Aralık 2015

TR72 Bölgesi Tarımsal İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz,  Sivas Yatırım Destek Ofisi,  Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında,  Sivas’ın tarımsal potansiyelinin harekete geçirilerek etkin bir şekilde kullanılması için Coğrafi Bilgi Sistemleri Entegrasyonu konusunda çalışmalar yapıldı. Ve üçlü protokol kapsamında projenin hayata geçirilmesi adına planlama gerçekleştirildi.
 
Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşçı, Kartografya Ana Bilim Dalı Başkanı Geomatik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Önder Gürsoy,  Ajans Uzman personeller katıldı. 
 
Protokol ile sözleşme altına alınması düşünülen çalışmalar kapsamında, TR72 Bölgesi için yapılması planlanan Tarımsal Uygulamalarda Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Entegrasyon Projesinin yapılmasına karar verildi. Ayrıca TR72 Bölgesi için birlikteliği güçlendirmek, ortak sorunlara çözüm bulmak ve bölgedeki tarım ve hayvancılığı geliştirmek üzere birlikte hareket etmek amacıyla Tarım Konseyi çalışmalarına başlanılması kararı alındı.
 

29

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B