Haberler

  • 27 Aralık 2015

YASAD İle İlk Toplantı Gerçekleşti

Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz öncülüğünde, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında 30 Ekim 2015 tarihinde imzalanan İşbirliği Niyet Protokolü kapsamında, taraflar arasındaki ilk toplantı yapıldı. 
 
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Cemile Sultan Korusu tesislerinde gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz adına Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, CÜ Komisyon Üyeleri Prof. Dr. Orhan Tatar, Doç. Dr. Oğuz Kaynar, Yrd. Doç. Dr. Gürkan Yüksek ve Yrd. Doç. Dr. Yakup Emül; YASAD adına ise Dernek Başkanı Doğan Ufuk Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Alonet Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Üniversitemiz ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) arasında sürdürülebilir bir Üniversite-Sanayi işbirliği modeli oluşturmak amacıyla imzalanan protokol kapsamındaki işleri yürütmek üzere bir komisyon kurduklarını, bu protokolle Üniversitemizin bu alanda öğrenim veren tüm ön lisans ve lisans programlarındaki müfredatların yazılım sektörü ihtiyaçları doğrultusunda ve örnek olabilecek şekilde düzenleneceğini, mezunlarımıza istihdam yaratılacağını, ileri teknoloji ürünlerin geliştirilmesinde de YASAD ile ortak projeler yapılacağını” belirtmiştir.
 
YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş ise “en büyük sorunlarının nitelikli eleman bulma sorunu olduğunu belirterek, bir tarafta bu alanda öğrenim veren birçok lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin olduğunu, ancak gerçek anlamda, iyi yetişmiş elemanları bulmakta zorlandıklarını” belirterek, “gençlerimizi nitelikli bir şekilde yetiştirip memlekete faydalı hale getireceksek, yegane alanlardan birisi yazılım sektörüdür; ileri teknolojide ileri gitmemiz lazım, ama Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi milli olarak gitmemiz lazım. Sivas bizim Kurtuluş Savaşı ateşimizin yakıldığı yerdir, bu milliliği Sivas’tan yakalayabiliriz” demiştir.
 
Alonet Bilgi Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun ise yaptığı konuşmada “bu işbirliğine, ölçeği ne olursa olsun somut ve sonuç alınacak projelerle başlamak lazım, Alonet olarak bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
 
Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden toplantı sonunda taraflar, bir sonraki toplantının Sivas’ta yapılması ve bu toplantıya kadar ilk aşamada, Cumhuriyet Üniversitesi’nde yazılım alanında öğrenim veren ön lisans ve lisans bölümlerinin ders programlarının sektörün ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi, Türkiye’de yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin % 80’ini bünyesinde barındıran YASAD’a üye şirketlerde staj ve istihdam olanakları ve Kalkınma Bakanlığına ortak proje hazırlanması konusunda görüş birliğine varmışlardır. Toplantı bitiminde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş’e plaket takdim etti.
 

 

27

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B