• 12 Ekim 2010

Üniversitemiz Yeni Akademik Yıla, Çeşitli Etkinliklerle Girdi.

Üniversitemiz 2010-2011 yeni eğitim-öğretim akademik yılı çeşitli etkinliklerle başladı. Törenler  kapsamında ilk olarak TRT Radyosu ünlü ses ve saz sanatçıları Cengiz Özkan ve Kubilay Dökmetaş, Kültür Merkezinde unutulmaz bir konser verdiler. Konsere Vali Ali Kolat, ve eşi İlksen Kolat, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve eşi Naciye Bayram, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş,Vali Yardımcısı Kemal Şahin,Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Hasan Elden,Prof.Dr.Meftuni Yekeler,fakülte dekanları,öğretim üyeleri,üniversitemiz Genel Sekreteri Muammer Kokili,ve öğrenciler katıldı.Konserde ilk olarak sahneyi, Sivaslı TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Cengiz Özkan Aldı.Özkan,söylediği türkülerle salondakileri adeta mest etti.Türkülere farklı sesi ve yorumu ile renk katan Özkan’a, davetlilerde hep birlikte eşlik etti.

Kubilay Dökmetaş Sahne Aldı

Cengiz Özkan’ın ardından sahne alan TRT Ankara Radyo Sanatçısı Kubilay Dökmetaş, Sivas’a ait unutulmaz türküler seslendirdi. Türkiye’de TRT  kaynaklı  en çok türkünün Sivas yöresine ait olduğunu belirten Dökmetaş, Sivas’ın aşık ve ozanlarla dolu bir yöre olduğunu ifade etti. Seslendirdiği uzun hava ve türkülerle salondakilere unutulmaz bir akşam yaşatan Dökmetaş, konser arasında, Sivas’ta yaşayan vatandaşın sesinden etkilendiğini belirterek, sahneye aldı. Dökmetaş öğrencileri de sahneye alarak, onlarla birlikte halay çekti. Konserlerin ardından,Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş,yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.Sahne alan sanatçılara teşekkür eden Rektör Prof.Dr.İlyas Dökmetaş, Cengiz Özkan ve Kubilay Dökmetaş’a günün anısına plaket takdim etti.