Haberler

  • 17 Aralık 2015

Eğitim Fakültesi 'Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Araştırmaları Kongresi' Düzenlendi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrenci Araştırmaları Kongresi” düzenlendi.
 
Fakülte konferans salonunda gerçekleşen kongreye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, fakülte öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
 
Program öncesinde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
 
Dekan Prof. Dr. Hüseyin Sarı programda yaptığı konuşmasında lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin böyle bir etkinliği düzenlemeleri ve bunu ulusal çapta yapma düşüncelerini ortaya koymalarının çok güzel ve onur verici bir durum olduğunu söyleyerek, “biz Eğitim Fakültesi olarak  etkinlik bakımından daha çok etkinlik yapmak istiyoruz. Ulusal (PDR) öğrencileri yapılanması platformunun yaptığı etkinliğe  Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin de katılmaları çok güzel. Umarım bu etkinlikleri önümüzdeki yıldan itibaren ulusal düzeyde gerçekleştirebiliriz.  Bu konuda fakülte olarak gerekli her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.  
                          
Kongrenin düzenlenmesini sağlayan Ulusal Psikolojik ve Danışmanlık Rehberi (PDR) Öğrencileri Yapılanması Kurucu Sekretarya üyesi Eyüpcan Yazıcı, “ bu kongreyi düzenleme amacımız;  ülkemizde öğrencilerin bilimsel aktivitelere daha fazla katılmalarını sağlamak, üniversitelerin asıl görevi olan bilgi üretme işlevini daha iyi yerine getirmeleri için bir adım atmak ve diğer üniversitelere örnek olmaktır. Ve bu yıl ilkini düzenlediğimiz kongrenin önümüzdeki yıl 2.sini düzenlemeyi planlıyoruz. Gururla ifade ediyorum,  şimdiden birçok üniversiteden kongre hakkında bilgi almak ve katılım koşullarını öğrenmek için bizimle iletişime geçiliyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından kongreye geçildi. Kongrede öğrencilere PDR ile bilgiler verildi. 
 
 

17

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B