Haberler

  • 14 Aralık 2015

Rektörümüz Prof. Dr. Kocacık Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP), Bilimsel Telif ve Çeviri Eser (TEÇEP) ile Uluslararası Akademi Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Karademir de katıldı.

TEÇEP kategorisinde "İmparatorluğun Açlıkla İmtihanı:- Osmanlı Toplumunda Kıtlıklar (1560-1660)" adlı çalışmasından dolayı mansiyon ödülüne layık görülen Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Karademir'e ödülünü YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 2023 hedeflerinin nihai nokta değil, sadece bir ara durak olduğunu vurgulayarak, "Kamu kurumlarıyla, üniversitesiyle, özel sektörüyle el birliği, iş birliği, dayanışma içinde, tempomuzu sürekli artırarak hedeflerimize doğru ilerlemeliyiz. Şimdiden, 2023 sonrasını da düşünmeye, tartışmaya, planlamaya başlamalıyız" dedi.

Ödül alan isimleri tebrik eden Erdoğan, gayretleri, emekleri, birikimleri ve eserleriyle bilim dünyasına, Türkiye’ye ve tüm insanlığa katkı sağlayan bilim adamlarına teşekkür etti. 

"Marifet iltifata tabidir" sözüne atıfta bulunarak, TÜBA ödüllerinin, bilim insanlarının emeklerini takdir etmeye yönelik bir iltifat olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, TÜBA Ödüllerini yine bu anlayışla himaye ettiklerini belirtti.

 

Ödül töreninde, bu yılki ödüllerin sahiplerinin yanı sıra, bazı bakanlar, üst düzey devlet yetkilileri, yerli ve yabancı bilim adamları ile davetliler de hazır bulundu.

 

 

14

Aralık

2015

Haberler

Kurumsal Sosyal Medya Hesapları

Facebook

Takipçi Sayısı = 13.660

TwItter

Takipçi Sayısı =

Instagram

Takipçi Sayısı = 32677

Youtube

Abone Sayısı = 4,93 B